Kouzelný říjen na Hrádku u Nechanic

Zámecký park Hrádku u Nechanic o uplynulém víkendu hrál všemi barvami. Bylo zde možné narazit nejen na obvyklé golfisty a pejskaře, ale také na houbaře a zamilované páry. Kam jinam také zajít na romantickou procházku, než do malebného okolí taktéž romantického zámku.

  

Říjen nám náhle přičaroval prosluněný podzim, a to místní i výletníci náležitě ocenili. Kouzelnou atmosféru lesa a parku si užívalo podstatně větší množství návštěvníků, než jich nakonec doputovalo na prohlídku interiéru bývalého letního a loveckého sídla Harrachů. I tak některá tajemná zákoutí zůstala, jako téměř vždy, tichá a osiřelá. Nejen zámek skrývá cenné poklady, najdeme je i v přírodě, která Hrádek obklopuje.

 

Našli byste třeba bazének, který poslední zdejší hraběnce, Stephanii, údajně věnoval její nastávající choť? K čemu původně sloužilo zrezivělé vahadlo, a kde že to trpělivě na svůj osud čeká poslední stojící díl hrazení staré obory? …Už nezbývá mnoho času to zjistit, než na nás počasí zanevře.

  

Nezapomeňte, že se brány zámku po posledním říjnovém víkendu až do Adventu uzavírají. Proto ještě přijďte, a to nejlépe o státním svátku 28. října 2017. Během tohoto závěrečného víkendu se nejen naposledy v tomto roce v rámci prohlídkového okruhu s názvem Osobní život šlechty ještě podíváte do prvního patra Hrádku u Nechanic, ale v sobotu ve zpřístupněných zámeckých sklepích možná narazíte na další pozapomenutý poklad.

Více informací na: Zámecké podzemí na Hrádku u Nechanic - prohlídky sklepů s technickým vybavením